EiffelBar1962 – 1997:
Peter H. Olesen og Michel Lund lever hver deres liv forskellige steder i Jylland. På et tidspunkt begynder de begge at spille musik.

1998 – 2007:
Peter H. Olesen og Michael Lund spiller sammen i Olesen-Olesen. Peter er sanger og tekstforfatter, Michael spiller – både live og på pladerne – dobro og lap steel i Olesen-Olesens backingband, kaldet Orkestret.

2008-2009
Efter udgivelsen af dobbeltalbummet ‘Kain og Abel’ (2007) stopper Olesen-Olesen med at spille og efter en kort pause begynder Peter at spille mere eller mindre officielle, akustiske koncerter. Michael er med som makker.

2010
Peter tror at han er i gang med at skrive sang til sit første soloalbum, men efter de mange øvere og koncerter med Michael finder han ud af, at han er havnet i en ny duo.
Michael og Peter enes om navnet De efterladte, navngivet efter deres første musikalske samarbejde, numret ‘Til de efterladte’ fra Kain og Abel-dobbeltalbummet.

2011
De efterladtes første album ‘Traditionen utro’ udsendes på Melodika, Peter og Michaels eget pladeselskab. Efterfølgende turneres, oftest med de gamle ven, produceren og musikeren Boi Holm som tredjemand.

2013
De efterladtes andet album ‘Alvorsord og etagevask’ (cd + lp) udsendes til fremragende anmeldelser. Der turneres efterfølgende.
For teksterne til albummet bliver Peter nomineret til kritikerprisen Steppeulven som ‘Årets Tekstforfatter’ Prisen går til en anden.

2014-2016
Med ujævne mellemrum mødes Michael og Peter med Boi i dennes studie for at indspille numre til det tredje album, som i foråret 2016 får titlen ‘adjø tristesse’.
En crowdfunding-kampagne slår alle forventninger og indsamler tæt på 39.000 kr., så ‘adjø tristesse’ kan udsendes både som cd og på vinyl.
September 2016: ‘adjø tristesse’ udsendes.

2018
Oktober 2018: Efter endnu en crowdfunding-kampagne udsendes De efterladtes fjerde album ‘Synger dagen ind’ på lp, cd, download – og streaming.